ORGANIC & NATURAL
100% GREENWASH FREE
SALON ONLY
DOOR KAPPERS VOOR KAPPERS
BLOG

BLOG

Green Hair Distribution

 • De natuurlijke kapper ontcijferd: een introductie tot duurzame haarverzorging 30 Apr

  BLOG De natuurlijke kapper ontcijferd: een introductie tot duurzame haarverzorging

  In een tijd waarin duurzaam leven steeds essentiëler wordt, speelt ook de haarverzorgingsindustrie een cruciale rol in deze ecologische revolutie. Natuurlijke kappers leiden deze verandering door traditionele haarverzorgingsproducten en -methoden te vervangen door groene alternatieven, zoals producten zonder schadelijke chemicaliën en duurzame bedrijfspraktijken. Deze aanpak resulteert niet alleen in gezonder haar en een gezondere hoofdhuid, maar verkleint ook de ecologische voetafdruk van de branche, terwijl klanten worden onderwezen over hoe hun keuzes zowel hun welzijn als dat van de planeet beïnvloeden.

 • Voorkom kapperseczeem: natuurlijke alternatieven voor een gezonde haarverzorging 25 Mar

  BLOG Voorkom kapperseczeem: natuurlijke alternatieven voor een gezonde haarverzorging

  Kapperseczeem: het is een veelvoorkomende aandoening onder kappers en haarstylisten, maar het kan ook optreden bij mensen die regelmatig haarproducten gebruiken die schadelijke chemische stoffen bevatten. Laten we eens dieper ingaan op wat kapperseczeem eigenlijk is, hoe het ontstaat, en waarom het belangrijk is om natuurlijke haarproducten te overwegen voor een gezondere haarverzorging.

 • De waarheid over 'groene' haarverf: waarom groen niet altijd groen is 07 Feb

  BLOG De waarheid over 'groene' haarverf: waarom groen niet altijd groen is

  Je bent kapper, hebt je eigen salon, geeft om het milieu en wilt milieuvriendelijke keuzes maken binnen je bedrijf. Dus ook op het gebied van haarkleuringen kies je voor plantaardige haarverf, omdat dat de natuurlijke, duurzame optie lijkt. Maar heb je weleens kritisch naar deze producten gekeken en jezelf afgevraagd wat er nu eigenlijk in zit?

 • De gevaren van chemisch kleuren & waarom je beter kunt kiezen voor natuurlijk 06 Dec

  BLOG De gevaren van chemisch kleuren & waarom je beter kunt kiezen voor natuurlijk

  Als professionele kapper streef je ernaar om je klanten de beste ervaring en resultaten te geven. Maar heb je wel eens nagedacht over de mogelijk gevaarlijke effecten van de chemische haarkleurmiddelen die je gebruikt? Natuurlijke haarkleuringen op basis van plantenpigmenten en mineralen bieden een veilig en gezond alternatief.

 • Milieuvriendelijke haarverzorging 06 Dec

  BLOG Milieuvriendelijke haarverzorging

  Heb je ooit naar de ingrediëntenlijst van je shampoo en conditioner gekeken en je afgevraagd wat al die lange, ingewikkelde namen betekenen? Het blijkt dat veel veelgebruikte ingrediënten voor haarverzorging niet zo veilig zijn als je zou denken.