ORGANIC & NATURAL
100% GREENWASH FREE
SALON ONLY
DOOR KAPPERS VOOR KAPPERS

ONS VERHAAL

Green Hair Distribution

Green Hair Distribution is de grootste eco-friendly groothandel van de Benelux, voor en door kappers. Wij zijn er voor alle kappers die op een duurzame en groene manier willen werken. Green Hair Distribution is de officiële distributeur van de eco-gecertificeerde merken Bio Hair, Chromalya, Terre de Couleur & Louise XIV. Wij scheppen duidelijkheid in een markt vol greenwashing en staan garant voor de zuiverste kwaliteit van producten. Dat betekent dat onze producten gegarandeerd 'greenwash-vrij' zijn en voor minstens 98% uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Daarnaast is elk product in het assortiment verpakt in biologisch, veganistisch en recyclebaar materiaal.

Green Hair Distribution zet zich volledig in voor de vergroening en verduurzaming van de kappersbranche. Onze missie is om kappers de juiste kennis bij te brengen en kapsalons te helpen de overstap te maken naar écht groen ondernemen. Dit doen wij onder andere door het geven van product- en plantenkleur trainingen aan kappers, verzorgd door onze zelf opgeleide educators. Inmiddels hebben wij meerdere trainingslocaties en geven we op aanvraag ook trainingen bij jou in de salon.

Het ontstaan van Green Hair Distribution

Milou de Nijs is eigenaresse van Green Hair Distribution en de oprichtster van drie PureLou salons. Na jarenlang in een chemische salon te hebben gewerkt en de daarbij behorende klachten, vond Milou dat het tijd werd om het roer om te gooien en om volledig groen te gaan werken. Niet alleen voor haarzelf, maar ook voor haar klanten. Al snel merkte Milou dat haar handen veel minder droog waren en ook andere lichamelijke kwalen afnamen. Ook bij klanten zag ze al snel verschil in de conditie van het haar en de hoofdhuid. Daarnaast bleven plantenkleuringen langer mooi dan synthetische kleuringen en werd de kwaliteit van het haar alleen maar beter.

Milou is zichzelf verder gaan verdiepen in natuurlijke ingrediënten, waardoor ze als snel merkte dat het vinden van écht groene producten een enorme uitdaging was. Dat was ook de reden om uiteindelijk de stap te nemen om, naast een eco-friendly kapsalon, ook een eigen groothandel voor kappers met enkel groene producten te starten. Daar is Green Hair Distribution uit ontstaan.

Proof of concept: PureLou

Als groothandel spreken wij de taal van de kapper als geen ander. In onze eigen eco-friendly salons van PureLou gebruiken en testen wij dagelijks doorlopend ecologisch verantwoorde diensten en producten. Wij zijn gepassioneerde voorstanders van biologische, natuurlijke en ecologisch verantwoorde salonpraktijken. Onze eigen salons dienen als proeftuin voor duurzame initiatieven die we vervolgens delen met onze partnersalons binnen de Benelux. Ons doel is het verspreiden van een nieuwe kijk op beauty gebaseerd op milieuvriendelijke materialen en processen naast een focus op de gezondheidsaspecten binnen het kappersvak. Door kleine veranderingen in onze dagelijkse werkzaamheden door te voeren, kunnen salons een groot verschil maken in het verminderen van hun impact op het milieu.

Enkele van de eco-verantwoorde praktijken die we promoten zijn:

  • Het gebruik van natuurlijke, organische haarverf gemaakt van plantenextracten in plaats van chemische kleurstoffen

  • Overschakelen op shampoos en conditioners met biologische ingrediënten die biologisch afbreekbaar en cruelty free zijn

  • Wegwerpproducten van plastic en folie vervangen door herbruikbare alternatieven

  • Detox-, klei- en elixer treatments ter bevordering van een gezondere scalp en/of minder allergie en andere mogelijke hoofdhuidproblemen

Green Hair Distribution levert uitsluitend producten en diensten aan kapsalons en kappers. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat kennisoverdracht en expertise bij de kappers hoort te liggen. Bij Green Hair Distribution werken we met een creatief, enthousiast en gemotiveerd team en streven we er met elkaar naar om kappers te motiveren en te enthousiasmeren om duurzaam te werken. Ben jij klaar voor een groenere en gezondere toekomst voor de kappersbranche? Dan gaan wij graag de samenwerking met je aan. Samen zetten we de stap naar een groenere salon!

Ons team