ORGANIC & NATURAL
100% GREENWASH FREE
SALON ONLY
DOOR KAPPERS VOOR KAPPERS
De gevaren van chemisch kleuren & waarom je beter kunt kiezen voor natuurlijk

GHD - 05 / Dec / 2023

De gevaren van chemisch kleuren & waarom je beter kunt kiezen voor natuurlijk

Als professionele kapper streef je ernaar om je klanten de beste ervaring en resultaten te geven. Maar heb je wel eens nagedacht over de mogelijk gevaarlijke effecten van de chemische haarkleurmiddelen die je gebruikt? Natuurlijke haarkleuringen op basis van plantenpigmenten en mineralen bieden een veilig en gezond alternatief.

De verborgen gevaren van traditionele haarkleurmiddelen

Conventionele haarkleurmiddelen bevatten agressieve chemicaliën zoals ammoniak, peroxide, parabenen en PPD die het haar kunnen beschadigen en gezondheidsrisico's inhouden. Deze chemicaliën staan bekend als irriterend en allergeen en kunnen reacties veroorzaken variërend van milde huidirritatie tot levensbedreigende anafylaxie.

Langdurig gebruik van of blootstelling aan deze giftige ingrediënten kan leiden tot meer chronische problemen. PPD is bijvoorbeeld een kankerverwekkende stof die in verband wordt gebracht met blaaskanker, non-Hodgkin lymfoom en multipel myeloom. Veelvuldig gebruik van permanente haarverf gedurende vele jaren lijkt volgens studies het risico op kanker te verhogen.

Deze kleurstoffen kunnen ook het endocriene systeem van het lichaam verstoren en worden in verband gebracht met hormoon gerelateerde klachten. Deze hormoon gerelateerde effecten lijken het grootst wanneer het gebruik op jonge leeftijd begint.

Daarnaast breken de agressieve chemicaliën de haarstrengen af en ontdoen ze de hoofdhuid van haar natuurlijke oliën. Dit kan droogheid, jeuk, roodheid en verzwakking of breuk van het haar veroorzaken. De schade is cumulatief en verergert na verloop van tijd bij herhaald gebruik.

Volledig natuurlijke haarkleuren op plantaardige basis bieden een gezonder alternatief zonder deze risico's en bijwerkingen. Afgeleid van plantaardige ingrediënten zoals henna, indigo en cassia, kleuren deze natuurlijke kleurstoffen het haar zonder het gebruik van giftige chemicaliën. Ze voeden haar en hoofdhuid terwijl ze de natuurlijke kleur versterken zonder irritatie.

Waarom chemische kleurstoffen schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid

Chemische haarkleuringen bevatten meestal agressieve chemicaliën zoals ammoniak, peroxide, parabenen en resorcinol. Deze chemicaliën zijn irriterend en kunnen het haar en de hoofdhuid beschadigen. Langdurig gebruik van of blootstelling aan deze chemicaliën kan leiden tot haaruitval of andere langdurige schade aan haar en hoofdhuid.

De chemicaliën in traditionele kleurstoffen zijn ook potentieel allergeen en kunnen bij sommige gebruikers allergische reacties veroorzaken. De meest voorkomende symptomen zijn roodheid, jeuk, zwelling van de ogen en zelfs ademhalingsmoeilijkheden. Herhaald gebruik van chemische kleurstoffen verhoogt het risico op het ontwikkelen van een gevoeligheid of allergie voor de chemicaliën na verloop van tijd door herhaalde blootstelling. Voor mensen met een gevoelige huid of hoofdhuid kunnen chemische kleurstoffen leiden tot een negatieve reactie bij het eerste gebruik. De enige manier om de potentiële risico's van chemische kleurstoffen echt te vermijden, is het gebruik van volledig natuurlijke alternatieven.

Natuurlijke haarkleuringen, zoals die van Greenhair Distribution B.V., zijn vrij van agressieve chemicaliën en bevatten alleen plantaardige ingrediënten die niet giftig, hypoallergeen en zacht zijn. Door natuurlijke kleurstoffen te gebruiken in plaats van chemische alternatieven, kun je het haar zorgeloos kleuren en het haar en de hoofdhuid gezond houden. Natuurlijke kleurstoffen geven een rijke, langdurige kleur zonder dat dit ten koste gaat van je gezondheid en veiligheid.

De voordelen van natuurlijke haarkleuringen

Als distributeur van eco-gecertificeerde haarkleuringsmerken op plantaardige basis raden we onze klanten sterk aan om te kiezen voor natuurlijke in plaats van chemische kleurstoffen. Natuurlijke haarkleuringen op basis van plantenpigmenten en mineralen bieden namelijk een veilig en gezond alternatief met veel voordelen ten opzichte van traditionele chemische kleuringen.

Natuurlijke haarkleuren strippen of lichten het haar niet op van binnenuit, maar brengen kleur aan op elke haarschacht. Ze zijn vrij van bleekmiddelen en peroxides en vermijden de droogheid en breuk die deze chemicaliën veroorzaken. Kleurstoffen op plantaardige basis verzorgen het haar ook terwijl ze kleuren, waardoor het haar zacht, glanzend en volumineuzer wordt. Ze zijn niet giftig en vrij van chemicaliën, waardoor het risico op allergische reacties en schade op lange termijn beperkt wordt.

Als experts in natuurlijke haarkleuring bieden wij trainingen aan over hoe je haar kleurt met een plantenkleuring en hoe dit op de juiste manier verzorgt. We bieden op aanvraag zowel privélessen als online video tutorials aan en kunnen trainingen op maat maken voor salons die hun kleuring willen omschakelen naar volledig natuurlijke opties. Door te kiezen voor een natuurlijke, eco-gecertificeerde haarkleuring en begeleiding te krijgen van experts, kun je levendige, langhoudende kleuren krijgen zonder de gezondheid van het haar of het milieu in gevaar te brengen.

Onze vier eco-gecertificeerde merken op plantaardige basis

Green Hair Distribution B.V. is de exclusieve vertegenwoordiger van natuurlijke haarverzorgingsmerken zoals Chromalya, Terre de Couleur, Louise XIV en BioHair. Wij bieden eco-gecertificeerde, plantaardige haarkleuringen en behandelingen als alternatief voor agressieve chemische kleuringen.

Chromalya

Chromalya produceert hoogwaardige natuurlijke haarkleuringen en verzorgingsproducten op basis van botanische extracten en essentiële oliën. Hun kleurstoffen maken gebruik van plantenpigmenten zoals indigo, henna en amla om het haar te kleuren zonder het gebruik van giftige chemicaliën. Met een palet van 22 tinten, variërend van lichtblond tot zwart, biedt Chromalya een natuurlijke oplossing voor de meeste kleurbehoeften.

Terre de Couleur

Terre de Couleur produceert natuurlijke haarkleuringen op basis van plantenextracten die duurzaam worden gewonnen in Frankrijk. Hun verf kleurt het haar door geleidelijke kleurafzetting en oxidatie, wat resulteert in een rijke, kleurvaste kleur. Met zowel permanente als demi-permanente opties biedt Terre de Couleur een natuurlijke dekking voor grijs haar en modetinten. Ze zijn gecertificeerd door Ecocert, wat een hoog natuurlijk en organisch gehalte garandeert.

BioHair

BioHair produceert natuurlijke haarverzorgingsproducten zoals kleurstoffen, shampoos, conditioners en behandelingen gemaakt van organische botanische extracten. Hun kleurstoffen kleuren het haar door middel van plantenpigmenten en essentiële oliën, waarbij agressieve chemicaliën worden vermeden. BioHair biedt ook henna haarkleuringen aan in een reeks natuurlijke koper- en roodtinten. Alle BioHair producten zijn biologisch gecertificeerd door Ecocert.

Louise XIV

Het merk Louise XIV combineert wetenschappelijke vaardigheden met de kracht van de natuur. Ontstaan vanuit het idee dat het mogelijk moet zijn om een kwalitatieve productlijn op te zetten die 100% natuurlijk is. Ook is het gebruiksgemak van kappers meegenomen in de ontwikkeling van de hoogwaardige producten. Denk hierbij aan het haar grijsdekkend kleuren middels een enkele kleuring. 

Expert training beschikbaar in salon of online

Als experts in natuurlijke haarkleuringen op plantaardige basis bieden we in-salon en online trainingen aan voor stylisten die hun vaardigheden willen uitbreiden en hun klanten meer milieuvriendelijke opties willen bieden. Onze programma's behandelen de basisprincipes van natuurlijke kleuringen, de beste praktijkvoorbeelden en technieken om levendige en langdurige resultaten te bereiken.

Uitgebreide training

Wij bieden uitgebreide training in de juiste voorbereiding, toepassing en verzorging van natuurlijke haarkleuren. Onze programma's behandelen onderwerpen zoals:

  • Haartypes identificeren en geschikte plantaardige kleurmaterialen selecteren
  • Mengen van aangepaste tinten en kleurformules
  • Applicatietechnieken voor een gelijkmatige, verzadigde kleur van aanzet tot punt
  • Timing en aanbevelingen voor nazorg voor langdurige resultaten
  • Tips voor het corrigeren en vermijden van veelgemaakte fouten

Of het nu in de salon is of via onze onlinecursus, we geven stylisten de expertise en het vertrouwen om natuurlijke haarkleuringen van hoge kwaliteit aan te bieden om te voldoen aan de groeiende vraag naar organische en duurzame schoonheidsopties. Breid je vaardigheden uit en blijf trends voor met onze natuurlijke kleuropleiding.

FAQ: de dringendste vragen beantwoord over het natuurlijk kleuren van het haar

Als distributeur van eco-gecertificeerde haarkleuringen op plantaardige basis, krijgen we regelmatig vragen van professionals over natuurlijke haarkleuring. Hieronder behandelen we enkele van de meest voorkomende vragen:

Zijn natuurlijke haarkleuringen even effectief als chemische kleuringen?

Hoewel natuurlijke kleurstoffen vaak subtielere, geleidelijke resultaten geven, kunnen ze net zo effectief zijn als chemische kleurstoffen. Het belangrijkste is om geconcentreerde plantenpigmenten van hoge kwaliteit te gebruiken en het haar goed voor te bereiden. Als het correct wordt gedaan, geven natuurlijke kleurstoffen een levendige, langdurige kleur. Er kunnen meerdere toepassingen nodig zijn om donkere tinten te krijgen.

Beschadigen natuurlijke kleurstoffen het haar minder dan chemische kleurstoffen?

Ja, natuurlijke plantaardige kleurstoffen zijn veel vriendelijker voor haar en hoofdhuid. Ze bevatten geen agressieve chemicaliën zoals ammoniak, parabenen of PPD die in de meeste commerciële kleurstoffen zitten en die het haar kunnen uitdrogen, de hoofdhuid kunnen irriteren en zelfs allergische reacties kunnen veroorzaken. De natuurlijke ingrediënten verzorgen het haar en maken het zachter na het kleuren.

Hoe lang gaat een natuurlijke haarkleuring mee?

De levensduur hangt af van de specifieke natuurlijke pigmenten die gebruikt worden, de poreusheid van het haar, de was frequentie en omgevingsfactoren. Gemiddeld gaat een natuurlijke haarkleuring 4 tot 6 weken mee voordat er een merkbare vervaging optreedt. Voor de beste resultaten gebruik je kleurbeschermende haarproducten, beperk je het wassen tot 2 à 3 keer per week en vermijd je chloorzwembaden die de kleur sneller kunnen doen vervagen. Retoucheren van de kleur is nodig rond de 6 weken.

Kan ik heldere of onnatuurlijke kleuren krijgen met natuurlijke kleurstoffen?

Het kan moeilijker zijn om heldere, onnatuurlijke kleuren te krijgen met natuurlijke kleurstoffen alleen. Maar door het haar vooraf op te lichten en meerdere plantenpigmenten te combineren, zijn tinten als felrood, koper en blond mogelijk. Voor de krachtigste kleuren moeten natuurlijke kleurstoffen mogelijk worden gebruikt in combinatie met chemische bleek- en kleurstoffen. Thuis experimenteren wordt in deze gevallen afgeraden.

We hopen dat dit helpt om je zorgen over natuurlijke haarkleuring weg te nemen. Laat het ons weten als je nog andere vragen hebt. We helpen je graag!

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden