ORGANIC & NATURAL
100% GREENWASH FREE
SALON ONLY
DOOR KAPPERS VOOR KAPPERS
Milieuvriendelijke haarverzorging

GHD - 05 / Dec / 2023

Milieuvriendelijke haarverzorging

Heb je ooit naar de ingrediëntenlijst van je shampoo en conditioner gekeken en je afgevraagd wat al die lange, ingewikkelde namen betekenen? Het blijkt dat veel veelgebruikte ingrediënten voor haarverzorging niet zo veilig zijn als je zou denken.

Milieuvriendelijke haarverzorging: Waarom ingrediënten belangrijk zijn

Heb je ooit naar de ingrediëntenlijst van je shampoo en conditioner gekeken en je afgevraagd wat al die lange, ingewikkelde namen betekenen? Het blijkt dat veel veelgebruikte ingrediënten voor haarverzorging niet zo veilig zijn als je zou denken. Siliconen zoals dimethicone, parabenen, PEG's en polymeren zoals polyquaternium lijken misschien onschadelijk, maar onderzoek heeft ze in verband gebracht met mogelijke gezondheidsproblemen. Niet alleen dat, maar ze kunnen zich na verloop van tijd ophopen op je haar en hoofdhuid, waardoor je natuurlijke glans en volume vervagen.

Het goede nieuws is dat er milieuvriendelijke haarverzorgingsalternatieven zijn die deze schadelijke additieven helemaal vermijden en toch resultaten van salonkwaliteit leveren. Door producten te kiezen die gemaakt zijn van natuurlijke, organische ingrediënten kun je je haar voeden en je gezondheid ondersteunen zonder jezelf bloot te stellen aan riskante chemicaliën. Je lokken zullen je dankbaar zijn, en de planeet ook. De volgende keer dat je shampoo en conditioner koopt, kijk dan op het etiket en vermijd alles wat je niet kunt uitspreken. Je haar en het milieu zullen er beter van worden.

De gevaren van siliconen, parabenen en andere schadelijke ingrediënten

Veel gangbare haarproducten bevatten schadelijke chemicaliën zoals siliconen, parabenen, ftalaten en sulfaten die je haar en hoofdhuid na verloop van tijd kunnen beschadigen.

Siliconen, zoals dimethicone, worden gebruikt om de haarschacht te coaten en glans en gladheid te geven. Ze verhinderen echter dat vocht doordringt in het haar en kunnen ophoping veroorzaken. Parabenen zijn conserveringsmiddelen die worden gebruikt om de groei van bacteriën en schimmels in producten tegen te gaan. Studies hebben parabenen in verband gebracht met hormoonverstoring en een verhoogd risico op kanker.

Ftalaten zijn weekmakers die gebruikt worden om plastic zachter te maken en haarproducten plooibaarder. Ze worden beschouwd als hormoonverstoorders en kunnen schade aan de voortplanting veroorzaken. Sulfaten, zoals natriumlaurylsulfaat, zijn agressieve detergenten die worden gebruikt om schuim te creëren in shampoos en bodywash. Ze kunnen de natuurlijke oliën uit je haar en hoofdhuid verwijderen en droogheid en irritatie veroorzaken.

PEG, of polyethyleenglycol, en polyquaternium zijn filmvormende middelen en emulgatoren die vaak worden gebruikt in conditioners en stylingproducten. Ze bedekken de haarschacht en kunnen ophoping, dofheid en irritatie veroorzaken. Veel milieuvriendelijke haarverzorgingsmerken bieden sulfaatvrije, siliconenvrije en parabeenvrije producten met natuurlijke ingrediënten die je haar voeden zonder giftige toevoegingen.

Haarproducten kiezen met organische, plantaardige ingrediënten is een gemakkelijke manier om deze schadelijke chemicaliën te vermijden en je haar en hoofdhuid gezond te houden. Je haar zal je dankbaar zijn voor de overstap naar natuurlijke haarverzorging.

Hoe deze ingrediënten je haar en hoofdhuid beschadigen

Deze veelgebruikte ingrediënten in veel commerciële haarproducten kunnen na verloop van tijd schadelijk zijn voor je haar en hoofdhuid.

Siliconen

Siliconen zoals dimethicone bedekken je haarstrengen en hoofdhuid, waardoor er geen vocht in of uit kan. Dit kan leiden tot droog, breekbaar haar en een jeukende hoofdhuid. Siliconen stapelen zich ook op in je haar en vereisen agressieve sulfaten om ze te verwijderen.

Parabenen

Parabenen zijn conserveringsmiddelen die worden gebruikt om de groei van bacteriën en schimmels in cosmetica tegen te gaan. Parabenen worden echter in verband gebracht met huidirritatie en hormoonontregeling. Ze kunnen in de bloedsomloop worden opgenomen en zich in het lichaam gedragen als oestrogeen.

PEG's

Polyethyleenglycolen of PEG's zijn verbindingen op basis van aardolie die worden gebruikt als verdikkingsmiddelen, verzachters en vochtdragers in cosmetica. PEG's bevatten vaak verontreinigingen zoals ethyleenoxide en 1,4-dioxaan, die bekend staan als kankerverwekkend. Ze kunnen je haar en hoofdhuid ontdoen van hun natuurlijke oliën en droogheid en irritatie veroorzaken.

Polyquaternium

Polyquaternium is een ammoniumpolymeer dat gebruikt wordt als antistatisch middel en filmvormer. Het kan zich ophopen op haar en hoofdhuid, waardoor vocht en voedingsstoffen niet kunnen binnendringen. Dit kan het haar dof en droog maken en jeuk veroorzaken.

Kortom, deze synthetische ingrediënten in de meeste commerciële haarproducten moeten worden vermeden. Kiezen voor volledig natuurlijke, biologische haarverzorgingsproducten die vrij zijn van deze schadelijke chemicaliën is de beste manier om je haar en hoofdhuid gezond te houden op de lange termijn.

Waarom Green Hair Distribution alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt

Door haarproducten te kiezen die gemaakt zijn van natuurlijke, organische ingrediënten kun je blootstelling aan mogelijk giftige chemicaliën vermijden en natuurlijk gezond haar krijgen. Milieuvriendelijke merken bieden veilige, natuurlijke haarproducten die je haar schoon, zacht en levendig gehydrateerd maken. Greenhair gebruikt alleen hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten in haarverzorgingsproducten. We selecteren zorgvuldig elk ingrediënt om je haar te voeden zonder agressieve chemicaliën.

Wij geloven dat wat je op je haar smeert net zo belangrijk is als wat je in je lichaam stopt. Onze producten zijn gemaakt van organische, duurzame plantaardige ingrediënten en essentiële oliën die je haar voeden en een gezonde groei bevorderen. We gebruiken natuurlijke conserveringsmiddelen zoals vitamine E en rozemarijnextract in plaats van parabenen. Natuurlijke wassen en boters zorgen voor textuur zonder siliconen. We vermijden PEG's, polyquaternium en andere agressieve synthetische stoffen.

Je haar en gezondheid zijn de investering in natuurlijke, milieuvriendelijke haarverzorging waard. Greenhair maakt die investering gemakkelijk met producten van salonkwaliteit voor alle haartypes. Onze natuurlijke ingrediënten zijn biologisch afbreekbaar, wreedheid-vrij en beter voor de planeet. Stap vandaag nog over op Greenhair voor haar dat er op zijn best uitziet en aanvoelt.

Onze merken: Bio Hair, Terre de Couleur, Chromalya en Louise XIV

Veel conventionele haarverzorgingsproducten bevatten schadelijke chemicaliën die je haar en hoofdhuid na verloop van tijd kunnen beschadigen. Onze merken, Bio Hair, Terre de Couleur, Chromalya en Louise XIV gebruiken alleen natuurlijke, biologische ingrediënten om je haar te voeden zonder giftige toevoegingen.

Kies voor groen

Je begrijpt nu waarom de ingrediënten in je haarproducten echt belangrijk zijn voor de gezondheid van je haar en ons milieu. Maak de keuze om gevaarlijke chemicaliën zoals siliconen, parabenen en PEG's te vermijden en stap over op volledig natuurlijke, milieuvriendelijke haarverzorging. Ga voor groen als het gaat om je dagelijkse schoonheidsroutine. Je haar en de planeet verdienen niets minder. Kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken - kies voor Greenhair.

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden