ORGANIC & NATURAL
100% GREENWASH FREE
SALON ONLY
DOOR KAPPERS VOOR KAPPERS
Voorkom kapperseczeem: natuurlijke alternatieven voor een gezonde haarverzorging

Milou - 25 / Mar / 2024

Voorkom kapperseczeem: natuurlijke alternatieven voor een gezonde haarverzorging

Kapperseczeem: het is een veelvoorkomende aandoening onder kappers en haarstylisten, maar het kan ook optreden bij mensen die regelmatig haarproducten gebruiken die schadelijke chemische stoffen bevatten. Laten we eens dieper ingaan op wat kapperseczeem eigenlijk is, hoe het ontstaat, en waarom het belangrijk is om natuurlijke haarproducten te overwegen voor een gezondere haarverzorging.

Voorkom kapperseczeem: natuurlijke alternatieven voor een gezondere haarverzorging

Kapperseczeem: het is een veelvoorkomende aandoening onder kappers en haarstylisten, maar het kan ook optreden bij mensen die regelmatig haarproducten gebruiken die schadelijke chemische stoffen bevatten. Laten we eens dieper ingaan op wat kapperseczeem eigenlijk is, hoe het ontstaat, en waarom het belangrijk is om natuurlijke haarproducten te overwegen voor een gezondere haarverzorging.

Wat is kapperseczeem?

Kapperseczeem, ook wel bekend als contactdermatitis, is een ontstekingsreactie van de huid die optreedt als gevolg van herhaalde blootstelling aan bepaalde chemicaliën. Deze aandoening komt vaak voor bij kappers omdat ze regelmatig in contact komen met haarverf, permanentvloeistoffen, shampoos, en andere haarproducten die potentieel irriterende stoffen bevatten.

Hoe ontstaat kapperseczeem?

Kapperseczeem ontstaat doordat de huid in contact komt met chemische stoffen die een allergische reactie of irritatie veroorzaken. Deze stoffen kunnen onder meer zijn:

  • Haarverf: Veel haarverven bevatten agressieve chemicaliën zoals PPD, ammoniak en waterstofperoxide, die de huid kunnen irriteren en tot allergische reacties kunnen leiden.
  • Permanentvloeistoffen: De chemicaliën in permanentvloeistoffen, zoals thioglycolaat, kunnen de huid irriteren en allergische reacties veroorzaken bij herhaald contact.
  • Shampoos en conditioners: Sommige commerciële shampoos en conditioners bevatten ingrediënten zoals sulfaten en parabenen, die de huid kunnen irriteren en uitdrogen bij regelmatig gebruik.

Invloed op de gezondheid door het gebruik van producten met chemische ingrediënten

Het gebruik van haarproducten, zowel verf als verzorging en styling, met schadelijke chemische ingrediënten kan verschillende nadelige effecten hebben op de gezondheid:

  • Huidirritatie en allergische reacties: De chemische stoffen in haarproducten kunnen huidirritatie veroorzaken, variërend van milde roodheid en jeuk tot ernstige allergische reacties zoals eczeem en dermatitis en zelfs chemische brandwonden (bij een PPD allergie bijvoorbeeld)
  • Huidbeschadiging: Herhaalde blootstelling aan agressieve chemicaliën kan leiden tot langdurige huidbeschadiging, waardoor de huid gevoeliger wordt voor irritatie en infecties.
  • Luchtwegproblemen: Sommige chemicaliën die in haar producten worden gebruikt, zoals formaldehyde, kunnen dampen afgeven die de luchtwegen kunnen irriteren en ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken bij langdurige blootstelling.

Waarom kiezen voor natuurlijke haarproducten?

Het gebruik van natuurlijke haarproducten is een veiliger en gezonder alternatief voor traditionele haarverzorgingsproducten. Natuurlijke haarproducten bevatten ingrediënten die afkomstig zijn van natuurlijke bronnen, zoals plantenextracten, etherische oliën en kruiden, en ze zijn vrij van schadelijke chemicaliën zoals siliconen, parabenen, PPD en synthetische geurstoffen. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om over te stappen op natuurlijke haarproducten:

  • Minder kans op huidirritatie: Natuurlijke haarproducten bevatten zachte ingrediënten die minder waarschijnlijk huidirritatie veroorzaken en geschikt zijn voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.
  • Milieuvriendelijk: Natuurlijke haarproducten zijn over het algemeen milieuvriendelijker dan traditionele haarproducten, omdat ze vaak biologisch afbreekbaar zijn en geen schadelijke chemicaliën bevatten die het milieu kunnen vervuilen.
  • Voedende eigenschappen: Veel natuurlijke ingrediënten, zoals kokosolie, arganolie en aloë vera, hebben voedende eigenschappen die de huid en het haar hydrateren en verzachten, waardoor ze er gezonder en glanzender uitzien.

Conclusie

Kapperseczeem is een veelvoorkomende aandoening onder kappers en haarstylisten, maar het kan dus ook optreden bij je klanten die regelmatig haarproducten gebruiken die schadelijke chemische stoffen bevatten. Het gebruik van natuurlijke haarproducten biedt een veiliger en gezonder alternatief, omdat ze vrij zijn van agressieve chemicaliën en milde, verzorgende ingrediënten bevatten die de huid en het haar ten goede komen. Als je last hebt van kapperseczeem of gewoon op zoek bent naar een natuurlijker alternatief om mee te werken, overweeg dan om over te stappen op natuurlijke haarproducten. Vraag vandaag nog vrijblijvend informatie aan via [email protected] of het contactformulier op onze website. 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden