Plantenkleuring

Wat is een plantaardige kleuring? Het is een kleuring die het resultaat is van een assemblage/combinatie van planten, in poedervorm: het gaat om planten (bladeren, wortels, knoppen, bloemen) die werden verzameld, gedroogd en vervolgens gereduceerd tot poeder.

De 100% plantaardige & 100% biologische kleuringen maken gebruik van planten die geen enkele behandeling hebben ondergaan = garantie van de bescherming van de gezondheid.

Samenstelling = Henna + kleurplanten + verzorgingsplanten

De Henna:
Kleurelement die het toelaat dat de plantaardige pigmenten zich op het haar verstigen. Deze plant kleurt door affiniteit met haar keratine, de keuze aan tinten en nuances blijft zeer beperkt; het is ook een natuurlijke behandeling die de haarvezel en hoofdhuid efficient behandelt. Gemengd met de plantaardige pigmenten van andere kleurstofplanten is het mogelijk om een veel breder scala aan tinten te creëren.

Natuurlijk Henna = oranje
Neutraal Henna (Cassia) = Kleurloos lichtbeige kleurloos
Indigo = Verdonkert het haar

Verfplanten:
Plant die natuurlijke kleurpigmenten bevat voor het verven van haar, textiel, ... Gecombineerd met henna, brengen ze een kleursnuance/diepte en intensiveren ze een natuurlijke kleur(tint).

Er zijn 3 categorieën van kleurstoffen in verfplanten

GOUDKLEURIG; FLAVONOÏDEN (kamille, kurkuma, ...)
KOPER  en ROOD: Quinonen en antrachinonen (meekrap, hibiscus....)
BRUINKLEURIG; INDIGOPLANTEN (korstmos, Indigo, indigobruin, laurier...)

Verzorgingsplanten :
Synergie/combinatie van weldaden om de hoofdhuid te behandelen en de eigenschappen van de haarvezel te herstellen, zorgt voor glans en zachtheid.

Eens ingewerkt, behandelt de  verkregen kleurpasta hoofdhuidaandoeningen, en omhult en verstevigt het haar. Bij regelmatig gebruik wordt het haar sterker en glanzend. Het geeft langdurige kleurtinten en bedekt grijs haar met een uitstekende langdurige fixatie.

Actie op haar en hoofdhuid:
De moleculen van de planten vormen een verbinding met de keratine, ze bedekken de haarschacht en zorgen voor een versterking van het haar: het is een echte kleurinverzorging! Als gevolg van de omhulling van het haar wordt deze versterkt, en nog steviger bij regelmatig gebruik, het herstelt de natuurlijke eigenschappen van het haar; geleidelijk aan wordt het voller, glanzender, vol vitaliteit. Ook zorgt deze plantenkleuring voor veel glans en nuance in de kleurtinten. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, bedekt het perfect alle witte haren en houdt het beter  en langduriger dan een oxidatiekleuring.

Bedekt wit haar, kleurt en zorgt voor natuurlijke kleurnuance, omhult de haarvezel, normaliseert en reinigt de hoofdhuid.

Plantaardige kleuring verandert nooit de structuur van het haar, op geen enkel moment dringt het door in het haar om het te verzwakken, het is het tegenovergestelde effect dat optreedt.