ORGANIC & NATURAL
100% GREENWASH FREE
SALON ONLY
DOOR KAPPERS VOOR KAPPERS

Additionele voordelen bij "groene" verzorging

Schadelijke ingrediënten in haarverzorging

Heb je ooit naar de ingrediëntenlijst van je shampoo en conditioner gekeken en je afgevraagd wat al die lange, ingewikkelde namen betekenen? Het blijkt dat veel veelgebruikte ingrediënten voor haarverzorging niet zo veilig zijn als je zou denken. Siliconen zoals dimethicone, parabenen, PEG's en polymeren zoals polyquaternium lijken misschien onschadelijk, maar onderzoek heeft ze in verband gebracht met mogelijke gezondheidsproblemen. Niet alleen dat, maar ze kunnen zich na verloop van tijd ophopen op je haar en hoofdhuid, waardoor de natuurlijke glans en volume vervagen. Ook hebben deze ingrediënten een duidelijk verband met hoofdhuidproblematiek zoals jeuk, schilfers en eczeem. 

Het goede nieuws is dat er milieuvriendelijke haarverzorgingsalternatieven zijn die deze schadelijke ingrediënten helemaal vermijden en toch resultaten van salonkwaliteit leveren. Door producten te kiezen die gemaakt zijn van natuurlijke, organische ingrediënten kun je je haar voeden en je gezondheid ondersteunen zonder jezelf bloot te stellen aan riskante chemicaliën. 

De gevaren van siliconen, parabenen en andere schadelijke ingrediënten

Veel gangbare haarproducten bevatten schadelijke chemicaliën zoals siliconen, parabenen, ftalaten en sulfaten die je haar en hoofdhuid na verloop van tijd kunnen beschadigen.

Siliconen, zoals dimethicone, worden gebruikt om de haarschacht te coaten en glans en gladheid te geven. Ze verhinderen echter dat vocht doordringt in het haar en kunnen build-up veroorzaken. Dit kan leiden tot jeuk, droog en breekbaar haar en zelfs tot haaruitval.

Parabenen zijn conserveringsmiddelen die worden gebruikt om de groei van bacteriën en schimmels in cosmetica tegen te gaan. Parabenen worden echter in verband gebracht met huidirritatie en hormoonontregeling. Ze kunnen in de bloedsomloop worden opgenomen en zich in het lichaam gedragen als oestrogeen.

Ftalaten zijn weekmakers die gebruikt worden om plastic zachter te maken en haarproducten plooibaarder. Ze worden beschouwd als hormoonverstoorders en kunnen vruchtbaarheidsproblemen veroorzaken.

Sulfaten, zoals SL(E)S en natriumlaurylsulfaat, zijn agressieve detergenten die worden gebruikt om schuim te creëren in shampoos en bodywash. Ze kunnen de natuurlijke oliën uit het haar en hoofdhuid verwijderen en droogheid en irritatie veroorzaken.

PEG, of polyethyleenglycol, en polyquaternium zijn filmvormende middelen en emulgatoren die vaak worden gebruikt in conditioners en stylingproducten. Ze bedekken de haarschacht en kunnen build-up, dofheid en irritatie veroorzaken met soms haaruitval tot gevolg. 

Haarproducten kiezen met organische, biologische, plantaardige ingrediënten is een gemakkelijke manier om deze schadelijke chemicaliën te vermijden en het haar en de hoofdhuid gezond te houden. 

Natuurlijke, milieuvriendelijke haarproducten kiezen

Veel commerciële haarverzorgingsproducten bevatten mogelijk schadelijke ingrediënten zoals siliconen, parabenen, PEG's en polyquaterniumpolymeren. Maar er zijn natuurlijke alternatieven. Milieuvriendelijke haarproducten gebruiken geen siliconen maar natuurlijke oliën en boters om het haar te verzorgen.

Parabenen zijn chemische conserveringsmiddelen. Kies voor groene haarproducten met natuurlijke conserveringsmiddelen zoals grapefruit zaadextract of rozemarijnolie in plaats van parabenen. PEG's zijn verbindingen op basis van aardolie die worden gebruikt als verdikkingsmiddelen, verzachters en vochtvasthoudende middelen in cosmetica. Plantaardige verdikkingsmiddelen en emulgatoren zoals van kokosnoot afgeleide emulgerende was of cetearyl alcohol zijn veiligere, natuurlijke alternatieven voor PEG's. Polyquaterniumpolymeren worden in veel commerciële haarproducten gebruikt als conditioner, conserveermiddel en ontklitter.  Gebruik in plaats hiervan producten met natuurlijke ontwarringsmiddelen zoals jojoba-olie, cacaoboter en cetrimoniumchloride in plaats van polyquaterniumpolymeren.

Door haarproducten te kiezen die gemaakt zijn van natuurlijke, organische ingrediënten kun je blootstelling aan mogelijk giftige chemicaliën vermijden en natuurlijk gezond haar krijgen. Biologische merken bieden veilige, natuurlijke haarproducten die je haar schoon, zacht en levendig gehydrateerd maken en houden en verzorgend zijn voor de hoofdhuid. 

Waarom Green Hair Distribution alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt

Green Hair Distribution werkt uitsluitend samen met merken die alleen gebruik maken van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten in hun haarverzorgingsproducten. Wij geloven namelijk  dat wat je op je haar smeert net zo belangrijk is als wat je in je lichaam stopt. Onze producten zijn gemaakt van organische, duurzame plantaardige ingrediënten en essentiële oliën die je haar voeden en een gezonde groei bevorderen. We gebruiken natuurlijke conserveringsmiddelen zoals vitamine E en rozemarijnextract in plaats van parabenen. Natuurlijke wassen en boters zorgen voor textuur zonder siliconen. We vermijden PEG's, polyquaternium en andere agressieve synthetische stoffen.

Je haar en gezondheid zijn de investering in natuurlijke, milieuvriendelijke haarverzorging waard. Green Hair Distribution maakt die investering gemakkelijk met producten van salonkwaliteit voor alle haartypes. Onze natuurlijke ingrediënten zijn biologisch afbreekbaar, cruelty-free en beter voor de planeet. Stap vandaag nog over!

Onze merken: Bio Hair, Terre de Couleur, Chromalya en Louise XIV

Veel conventionele haarverzorgingsproducten bevatten schadelijke chemicaliën die je haar en hoofdhuid na verloop van tijd kunnen beschadigen. Onze merken, Bio Hair, Terre de Couleur, Louise XIV en Chromalya, gebruiken alleen natuurlijke, biologische ingrediënten om je haar te voeden zonder giftige toevoegingen.

Door haarverzorgingsproducten met natuurlijke, biologische ingrediënten te kiezen, kun je je haar voeden zonder het bloot te stellen aan mogelijk giftige chemicaliën. Onze merken zijn toegewijd aan het maken van milieuvriendelijke haarproducten van hoge kwaliteit zodat je kunt vertrouwen op de gezondheid van je haar en het milieu. 

Daarom groen!

Je begrijpt nu waarom de ingrediënten in je haarproducten echt belangrijk zijn voor de gezondheid van je haar en ons milieu. Maak de keuze om gevaarlijke chemicaliën zoals siliconen, parabenen en PEG's te vermijden en stap over op volledig natuurlijke, milieuvriendelijke haarverzorging. Ga voor groen. Je haar en de planeet verdienen niets minder. Kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken - kies voor Greenhair!